artikel

Lindeboom Bierbrouwerij B.V.

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Engelmanstraat 52-54
Postbus 4416
6086 ZG Neer
tel.: (0475) 59 29 00
fax : (0475) 59 27 50
e-mail: lindeboom@lindeboom.nl

Assortiment
Lindeboom Pilsener
Lindeboom Bock Bier
Lindeboom Lentebock
Lindeboom Oud Bruin
Venloosch Alt
Gouverneur Bier
Gouverneur Blonde
Gouverneur Brune
Venloosch Witbier

Ontstaansgeschiedenis
In 1870 richtte stroopfabrikant Willem Geenen een bierbrouwerij op vernoemd naar de oude linde vlakbij zijn huis. Zijn eerste brouwsel was een pittig streekbier dat hij Geenen’s bier noemde, een naam die al snel veranderde in Lindeboom. Omdat er ook buiten de dorpsgrenzen veel vraag was naar het bier, kocht Geenen als één van de eerste brouwers een flessenvulmachine. De basis voor het huidige bedrijf was daarmee gelegd. In 1912 werd een nieuw brouwhuis geopend, met een krachtige stoommachine en koelmachine.