artikel

Oranjeboom Bierbrouwerij

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Ceresstraat 13
Postbus 3212
4800 MA Breda
tel.: (076) 525 24 24
fax : (076) 525 25 05

Assortiment
Oranjeboom Pilsener
Oranjeboom Bokbier
Oranjeboom Malt
Oranjeboom Oud Bruin

Bijzonderheden
Sinds 1995 maakt de Oranjeboom Bierbrouwerij deel uit van Interbrew Nederland. Interbrew heeft drie brouwerijen in Nederland (Oranjeboom Bierbrouwerij, Dommelsche bierbrouwerij en Arcense Bierbrouwerij)met een totale productiecapaciteit van drie miljoen hl. bier.

Ontstaansgeschiedenis
De historie van Oranjeboom gaat terug tot 1628. De brouwerij is ontstaan uit een samenvoeging De Drie Hoefijzers en Oranjeboom. In de jaren zestig gaat de brouwerij in Breda samen met de Oranjeboom Bierbrouwerij in Rotterdam, zodat een nog groter gebied kan worden bestreken. In de zeventiger en tachtiger jaren maakte de brouwerij deel uit van de Engelse Allied-Domecq groep. Het bier voor de Nederlandse markt werd in die tijd uitsluitend onder de naam Skol verkocht. Begin jaren tachtig werd vanwege commerciele doeleinden het merk Oranjeboom weer ingevoerd. Juni 2004 sluit de brouwerij de deuren. De productie van de Oranjeboom-bieren gaat dan naar België. Café De Beyerd heeft de merkrechten van het Drie Hoefijzers Klassiek verworven. Zij gaan in een kleine huisbrouwerij de brouwtraditie van Breda hoog houden.