artikel

Cappuccino van venkel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 20 gram boter
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 venkelknollen, in reepjes (groen bewaren)
  • 7 deciliter groente- of kippenbouillon
  • 5 muntblaadjes
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 20 gram zachte gezouten boter
  • 4 smalle plakken rauwe ham
Cappuccino van venkel

Bereidingswijze:
Verhit de boter en bak hierin de sjalot en knoflook +/- 5 minuten op zacht vuur. Voeg de venkel toe en bak deze 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep op zacht vuur 15-20 minuten koken. Voeg na 10 minuten de muntblaadjes toe. Pureer de soep en verdeel hem over 4 kopjes. Klop de crème fraîche met de gezouten boter tot een schuimige mousse. Lepel de mousse over de soep (als een echte cappuccino) en bestrooi de mousse met fijngesneden venkelgroen. Bak de ham krokant in een droge koekenpan en serveer de reepjes bij de soep.