artikel

Koolsoep met kaas

Horeca

Ingrediënten:

  • 500 gram savooienkool
  • 1 ui
  • 4 aardappelen
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon (pot of tablet)
  • peper
  • zout
  • 3 dl. melk
  • 100 gram geraspte Leidse kaas
  • 2 eetlepels gehakte peterselie.

Bereidingswijze:
Schaaf of snijd de kool en was deze. Pel de ui en snipper deze. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Smelt de boter en voeg de savooienkool, de ui en de kerrieoeder toe.

Laat de kool tijdens het roerbakken iets slinken. Voeg de aardappelblokjes toe en giet de helft van de bouillon erover. Leg de deksel op de pan en kook zachtjes 15 minuten Voeg de rest van de bouillon, peper en zout naar smaak en de melk aan de gestoofde kool en aardappelen toe. Breng de soep aan de kook en roer de kaas erdoor. Strooi er voor het serveren de peterselie over.