artikel

Roergebakken Spaanse savooienkool

Horeca

Ingrediënten:

  • 1 kleine savooienkool
  • 1 grote ui
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 bosuitjes
  • 3 eetlepels olie
  • 1/8 liter water
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • sojasaus

Bereidingswijze:
Snijd de savooienkool zonder de buitenste bladeren in vieren, verwijder de harde stronk en snijd de stukken kool in smalle reepjes.

Snipper de ui en het Spaanse pepertje. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de olie in een wok en laat de ui met de peper kort fruiten. Voeg de kool toe en roerbak kort. Voeg het water de azijn en de suiker toe, schep nogmaals goed om en laat de kool met een deksel op de wok 4 minuten stoven. Breng verder op smaak met een scheutje sojasaus.