artikel

Aardappelschotel met mosterdroom

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 200 g witte kool of spitskool
  • 1 rode paprika
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel tijm
  • zout, versgemalen peper
  • 125 ml slagroom of crème fraîche
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, schrap de wortel. Snij aardappel en wortel in plakjes. Gaar de aardappel en wortelplakjes 5 minuten voor in de magnetron op 800 Watt of blancheer ze 3 minuten in ruim kokend water.

Schaaf of snij de kool in smalle reepjes. Halveer de paprika, verwijder de zaden en zaadlijstjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

Verhit de boter in een wok en voeg dan de olie toe. Bak, als de olie heet genoeg is, de koolreepjes en de paprikablokjes al omscheppend op een hoog vuur ca. 2 minuten. Voeg de aardappel- en wortelplakjes toe. Strooi er kerriepoeder, tijm, zout en peper over. Bak alles al omscheppend op een hoog vuur 3 à 4 minuten.

Voeg room, mosterd en citroensap toe en warm goed door. Serveer het gerecht met de verse peterselie.