artikel

Courgette-timbaaltjes

Horeca

Ingrediënten voor 6 personen:

  • ca. 400 g courgettes
  • 2 sjalotjes
  • 6 takjes kervel of dille
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • peper
  • 2 eieren
  • 1 dl crème fraîche
  • boter of margarine voor het invettten
  • ca. 60-75 gram blauwgeaderde kaas(Roquefort, Danish Blue, Gorgonzola)
  • Bereidingswijze:
    Schil de courgettes en snij ze in plakjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Kook de courgette en sjalot samen gaar in de magnetron, afgedekt, 3-5 minuten, ca. 750 Watt.

    Laat de groenten afgedekt enkele minuten nagaren. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en pureer ze (met een staafmixer of keukenmachine) met de kervel of dille. Breng het mengsel op smaak met groentebouillonpoeder en peper.

    Klop de eieren en de crème fraîche erdoor en controleer nog even op smaak. Beboter 6 kleine souffléschaaltjes met een inhoud van 1 ½ dl. Vul deze voor drie vierde met het courgettemengsel. Leg er een stukje blauwgeaderde kaas bovenop.

    Zet de schaaltjes in een kring in de magnetron en maak de timbaaltjes gaar, onafgedekt, ca. 450 Watt, 1 ½ minuut per schaaltje (totaal 9 minuten).

    Laat ze even staan en keer de timbaaltjes elk op een apart (klein) bord en garneer ze met een toef veldsla, een cherrytomaatje en een takje kervel of dille.