artikel

Roergebakken rode bieten met appel

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 g rode bieten gekookt
  • 1 harde appelen (Jonagold, Elstar)
  • 1 klontje boter of margarine
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepels citroensap
  • ½ theelepel geraspte mierikswortel (vers of uit potje)
  • zout
  • peper
  • fijngeknipt bieslook

Bereidingswijze:
Pel de rode bieten en snij ze in blokjes. Verwijder het klokhuiz en snij de appel in parten. Verhit een wok of braadpan, voeg de boter of margarine toe en voeg de bietjes en appel toe. Roerbak 4-5 minuten op hoog vuur.

Voeg de honing toe en laat deze karameliseren. Voeg het citroensap, de mierikswortel, zout en peper toe, schep om en laat alles goed warm worden.

Bestrooi voor het serveren met bieslook. Lekker bij lamsvlees en gekookte aardappelen.