artikel

Blauwe bessen Crisp

Horeca

Ingrediënten (6 porties)Vulling: 750 gr blauwe bessen, 50 gr suiker, 1/2 tl citroenrasp, 2 middelgrote appels, geschild en in dubbelsteentjes gesneden.Crisp: 100 bruine suiker, 2 tl kaneel, 1 tl nootmuskaat, 65 gr witte tarwebloem, 65 gr gehakt pecanoten, 50 gr havervlokken, 115 gr boter. BereidingVerwarm de oven op 165°C. VullingMeng in een niet te grote […]

Ingrediënten (6 porties)
Vulling:
750 gr blauwe bessen,
50 gr suiker,
1/2 tl citroenrasp,
2 middelgrote appels, geschild en in dubbelsteentjes gesneden.
Crisp: 100 bruine suiker,
2 tl kaneel,
1 tl nootmuskaat,
65 gr witte tarwebloem,
65 gr gehakt pecanoten,
50 gr havervlokken,
115 gr boter.

Bereiding
Verwarm de oven op 165°C.

Vulling
Meng in een niet te grote kom de blauwe bessen, suiker, citroenrasp en de appels. Vul deze in een goed geboterde vorm(20*20 of 20 cm in diameter).

Crisp
Meng de bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, bloem, pecanoten en havervlokken en druk dit mengsel met de handen door de boter totdat het op krokante kruimels lijkt. Verdeel de ‘kruimels gelijkmatig over het blauwe bessenmengsel.
45 min bakken of totdat de deeglaag goudbruin is

Tip: een bolletje vanilleijs of slagroom op de warme crisp smaakt overheerlijk!