artikel

Citaten Frank van Wissen

Horeca

‘Bij ons thuis was het mijn vader die altijd kookte. Van hem heb ik de liefde voor het koken overgenomen. Op mijn veertiende wist ik: ik word kok, ik heb de lts, consumptieve technieken gevolgd en vanaf mijn zestiende bij leerbedrijven gewerkt.’

‘Omdat ik goede dingen hoorde over het culinaire niveau in Zwitserland, wilde ik daar naartoe. Via topkok Maurice de Boer die bij het Casino in Aken werkte, ben ik in Zwitserland terecht gekomen. Ik was jong maar paste me makkelijk aan. Daar heb ik veel geleerd. Er heerste een andere mentaliteit, veel harder. Het was best zwaar maaar ik ben daar heel zelfstandig geworden. Vooral de ‘gründlichkeit’is mij bijgegebleven.’

‘Ik gebruik graag ‘gewone’ producten. Daar wil ik iets bijzonders mee doen. Van iets simpels iets moois maken, dat is mijn kookstijl.’

‘Fabienne (zijn vrouw) en ik zijn nu anderhalf jaar bezig. Het loopt goed. We hebben het hier prima naar onze zin. We hoeven geen ster. We willen mensen laten genieten van eten en we hopen dat ze zich hier thuis voelen in ons restaurant.