artikel

Een gezonde werkomgeving: klachten en oplossingen

Horeca

Wat levert deze studiedag u op?Een belangrijk deel van de dag bestaat uit het hanteren van bepaalde methodieken, waarmee bekeken kan worden of klachten van uw gebouwgebruikers te wijten zijn aan de zithouding, ventilatieproblemen, micro-organismen of omdat we het gewoon te druk hebben: Lucht: van luchtbehandelingkast tot inblaasrooster; waar moet u op letten, wat kunt […]

Wat levert deze studiedag u op?
Een belangrijk deel van de dag bestaat uit het hanteren van bepaalde methodieken, waarmee bekeken kan worden of klachten van uw gebouwgebruikers te wijten zijn aan de zithouding, ventilatieproblemen, micro-organismen of omdat we het gewoon te druk hebben:

 • Lucht: van luchtbehandelingkast tot inblaasrooster; waar moet u op letten, wat kunt u zelf doen om vervuiling te voorkomen?
 • De kantoorruimte: slechte schoonmaak of ligt de oorzaak bij het gedrag van de gebruiker?- Stof, vezels, relatieve vochtigheid, temperatuur, het CO2-gehalte (verversingsgraad): factoren die niet alleen van invloed zijn op het welbehagen, maar ook op de groei van micro-organismen.
  - Micro-organismen: wat is hun voedingsbodem en welke invloed hebben zij op het binnenklimaat?
  – Hoe kunt u het aantal schadelijke micro-organismen acceptabel houden?
  - Invloed van de gebruiker op de kantooromgeving.
 • Psychologische en ergonomische factoren.
 • Beleidslijnen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de rol van de Arbeidsinspectie (normen en richtlijnen).
 • Lijst met risicofactoren voor kantoorpanden

Voor wie?
Gebouwbeheerders, facility managers, hoofden technische dienst, hoofden civiele dienst van bedrijven en (semi)overheidsinstellingen.

Inleider
Inleider voor deze studiedag is ir. E.J. Spanjersberg, van Monit’air® Binnenmilieutechniek.

Data/plaats:
10 november 2004, Mercure Hotel Utrecht-Bunnik

Tijden
De studiedag begint om 9.30 uur en eindigt rond 16.30 uur.

Kosten
De deelnamekosten zijn € 545,-per deelnemer, exclusief BTW, maar inclusief studiemateriaal en arrangement. Abonnees van de uitgaven van Reed Business Information ontvangen € 50,- korting.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther van Zwienen, u kunt haar direct bereiken onder doorkiesnummer (0314) 34 94 73.


Zibb.nl/horeca
Opleiding kiezen
Ik wil
Uw gegevens

Organisatie: *
Deelnemer 1: *
Deelnemer 2:
Functie: *
Adres: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon: *
Fax:
E-mail: *
Internetadres:
* verplicht veld

Uw gegevens kunnen worden gebruikt voor het toezenden van informatie en/of speciale geselecteerde bedrijven. Indien u hiertegen bezwaar heeft, stuurt u een briefje naar Reed Business Information bv, t.a.v. Adresregistratie, Postbus 808, 7000 AV Doetinchem.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels