artikel

Knolselderijsoep

Horeca

magnetron, voor- of hoofdgerecht, 2 personen Ingrediënten250 gram knolselderij 1 kleine aardappel wit van 1 prei 15 gram boter of margarine 1 takje verse tijm 1 takje rozemarijn 5 dl hete groentebouillon (van 1 tablet) 40 gram paddestoelen (naar keuze kastanjechampignons, grotchampignons, shii-take, antharellen, eekhoorntjesbrood ) 1/2 dl koksroom BereidingSnij een dikke plak van de […]

magnetron, voor- of hoofdgerecht, 2 personen

Ingrediënten
250 gram knolselderij
1 kleine aardappel
wit van 1 prei
15 gram boter of margarine
1 takje verse tijm
1 takje rozemarijn
5 dl hete groentebouillon (van 1 tablet)
40 gram paddestoelen (naar keuze kastanjechampignons, grotchampignons, shii-take,
antharellen, eekhoorntjesbrood )
1/2 dl koksroom

Bereiding
Snij een dikke plak van de knolselderij en schil de plak. Weeg 200 gram schoon af en snij de knolselderij in blokjes. Schil de aardappel en snij deze in blokjes. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
Smelt de boter of margarine in een magnetronbestendige maatkan of schaal met een inhoud van 2 liter, onafgedekt, 30 seconden. ‘ Bak’ hierin de prei, knolselderij en aardappel 2 minuten aan, ca. 750 watt. Voeg de tijm en rozemarijn toe en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat de groenten gaar worden, afgedekt, 6-7 minuten, ca. 525 watt. Pureer en zeef de soep. Maak intussen de paddestoelen schoon met een champignonborsteltje of met keukenpapier en snijd ze vervolgens in plakjes. Voeg de paddestoelen aan de soep toe en laat deze nog 2 minuten zachtjes koken, afgedekt, ca. 750 watt. Voeg de laatste minuut al roerende de koksroom toe. Mocht je de soep te dik vinden, voeg dan nog wat bouillon toe.

Dit gerecht bevat circa 150 gram groente per persoon.