artikel

Koude Blauwe Bessensoep

Horeca

Perfect voor hete zomerdagen! Ingrediënten850 gr blauwe bessen, 750 ml water, 100 gr suiker, 1/2 tl kaneelpoeder, 1/4 tl gemalen kruidnagel, 1/2 tl zout, sap van een middelgroot citroen, 125 – 250 ml Crème de Cassis (zwarte bessen likeur), 1 tl (citroen-) azijn, dunne zure room, verse dargon, citroenrasp met suiker. BereidingBlauwe bessen, water, suiker […]

Perfect voor hete zomerdagen!

Ingrediënten
850 gr blauwe bessen,
750 ml water, 100 gr suiker,
1/2 tl kaneelpoeder,
1/4 tl gemalen kruidnagel,
1/2 tl zout, sap van een middelgroot citroen,
125 – 250 ml Crème de Cassis (zwarte bessen likeur),
1 tl (citroen-) azijn, dunne zure room, verse dargon, citroenrasp met suiker.

Bereiding
Blauwe bessen, water, suiker kaneel, kruidnagel en zout in een soeppan van ca. 2 liter samenvoegen en 3 tot 5 minuten laten koken.
Citroensap, Crème de Cassis en azijn toevoegen.
Het mengsel met een (staaf-)mixer glad roeren, en door een zeef schenken.
Minstens 30 min in de koelkast zetten. Het moet ijskoud worden.
Met versiering van zure room, verse dargon en citroenrasp serveren.