artikel

Koude Blauwe Bessensoep

Horeca

Perfect voor hete zomerdagen! Ingrediënten850 gr blauwe bessen, 750 ml water, 100 gr suiker, 1/2 tl kaneelpoeder, 1/4 tl gemalen kruidnagel, 1/2 tl zout, sap van een middelgroot citroen, 125 – 250 ml Crème de Cassis (zwarte bessen likeur), 1 tl (citroen-) azijn, dunne zure room, verse dargon, citroenrasp met suiker. BereidingBlauwe bessen, water, suiker […]

Perfect voor hete zomerdagen!

Ingrediënten
850 gr blauwe bessen,
750 ml water, 100 gr suiker,
1/2 tl kaneelpoeder,
1/4 tl gemalen kruidnagel,
1/2 tl zout, sap van een middelgroot citroen,
125 – 250 ml Crème de Cassis (zwarte bessen likeur),
1 tl (citroen-) azijn, dunne zure room, verse dargon, citroenrasp met suiker.

Bereiding
Blauwe bessen, water, suiker kaneel, kruidnagel en zout in een soeppan van ca. 2 liter samenvoegen en 3 tot 5 minuten laten koken.
Citroensap, Crème de Cassis en azijn toevoegen.
Het mengsel met een (staaf-)mixer glad roeren, en door een zeef schenken.
Minstens 30 min in de koelkast zetten. Het moet ijskoud worden.
Met versiering van zure room, verse dargon en citroenrasp serveren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels