artikel

Resultaatgerichte cateringcontracten

Horeca

Wat levert deze studiedag u op? Algemene introductie op het aanbesteden van een cateringcontract, inclusief de markt. Contractvormen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer; van inspanningsgericht naar resultaatgericht. Kwaliteits- en kostenmanagement met interne/externe cateraars. Mogelijkheden tot kostenreductie. Inkoopvoorwaarden. Structurele voorzieningen en voorzieningen op afroep. Kostenbeïnvloedende factoren en wat wordt waar gefactureerd en gecontroleerd; kortom de (geautomatiseerde) relatie […]

Wat levert deze studiedag u op?

  • Algemene introductie op het aanbesteden van een cateringcontract, inclusief de markt.
  • Contractvormen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer; van inspanningsgericht naar resultaatgericht. Kwaliteits- en kostenmanagement met interne/externe cateraars. Mogelijkheden tot kostenreductie.
  • Inkoopvoorwaarden.
  • Structurele voorzieningen en voorzieningen op afroep. Kostenbeïnvloedende factoren en wat wordt waar gefactureerd en gecontroleerd; kortom de (geautomatiseerde) relatie tussen opdrachtgever, cateraar en interne klant. In welke mate subsidieert de opdrachtgever de kosten?
  • Opstellen van een lijst met functionele specificaties om aan de hand daarvan een programma van eisen te maken.
  • (Voor)selectie leveranciers; op basis van welke financiële en niet-financiële criteria neemt u de beslissing?
  • Het implementatieproces.
  • Het meten van de resultaten aan de hand van het contract, handhaven kwaliteit, evaluatie, bijsturing, sancties, waarborging.
  • Continue verbetering, zelfsturende teams.
  • Voorbeelden uit de praktijk van cateringcontracten.
  • Cases.

Voor wie
Inkopers, contractmanagers, servicemanagers, hoofden huishoudelijke en interne dienst, facility managers, gebouwbeheerders, hoofden sector voeding.

Inleiders
Inleiders voor deze studiedag zijn A.J. Daamen MFM van Hospitality Consultants en drs. M. Boers van de Technische Universiteit Eindhoven.

Data/plaats
6 oktober 2004, Mercure Hotel Utrecht-Bunnik

Tijden
De studiedag begint om 9.30 uur en eindigt rond 16.30 uur.

Kosten
De deelnamekosten zijn € 545,-per deelnemer, exclusief BTW, maar inclusief studiemateriaal en arrangement. Abonnees van de uitgaven van Reed Business Information ontvangen € 50,- korting.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther van Zwienen, u kunt haar direct bereiken onder doorkiesnummer (0314) 34 94 73.


Zibb.nl/horeca
Opleiding kiezen
Ik wil
Uw gegevens

Organisatie: *
Deelnemer 1: *
Deelnemer 2:
Functie: *
Adres: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon: *
Fax:
E-mail: *
Internetadres:
* verplicht veld

Uw gegevens kunnen worden gebruikt voor het toezenden van informatie en/of speciale geselecteerde bedrijven. Indien u hiertegen bezwaar heeft, stuurt u een briefje naar Reed Business Information bv, t.a.v. Adresregistratie, Postbus 808, 7000 AV Doetinchem.