artikel

Elzasser zuurkool met kip en druiven

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
300 g ontbeend kippendijvlees
25 g rookspek in blokjes
1 eetlepel g roomboter of margarin
1 kleine ui
½ eetlepel grove mosterd
½ theelepel kruidnagelpoeder
½ theelepel laurierpoeder (of 1 laurierblaadje)
zout,
versgemalen peper
300 g zuurkool
125 g witte (pitloze) druiven
¾ dl witte wijn

Bereidingswijze:
Snij de kip klein en reinig handen, mes en plank direct met heet water. Bak het spek uit in een braadpan en voeg de boter toe. Roerbak hierin de kip rondom gaar en bruin. Pel de ui en snij deze in dunne ringen. Roer de mosterd, kruidnagel, laurierpoeder en zout en peper door de kip in de pan.

Leg de uiringen op de kip. Leg hier de zuurkool met de witte druiven op. Voeg de wijn toe en stoof dit alles ca. 60 minuten. Breng eventueel op smaak met nog wat zout en peper.