artikel

Mexicaanse tortilla met spruitjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
250 g spruitjes
½ blikje rode kidneybonen
1 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepels maïskiemolie
1 mespunt komijnpoeder
½ krop ijsbergsla
2 tomaten
4 softtortilla’s
± 75 g grofgeraspte kaas
chili- of tacosaus of salsa naar keuze
½ bekertje zure room

Bereidingswijze:
Maak de spruitjes schoon, was en halveer ze. Kook ze in ca. 7 minuten in ruim water beetgaar. Laat de kidneybonen uitlekken. Pel de ui en hak deze fijn. Pel de teentjes knoflook.

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de ui toe, pers er de knoflook boven uit, voeg het komijnpoeder toe en bak alles op een laag vuur zachtjes ca. 3 minuten. Voeg de kidneybonen toe en warm ze zachtjes mee. Voeg op het laatst de uitgelekte spruitjes toe.

Was en droog de sla en tomaten. Snij de sla in reepjes en de tomaten in plakjes. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan of in de magnetron volgens de aanwijzing op de verpakking.

Beleg de tortilla’s met reepjes sla, het spruitjesmengsel, plakken tomaat, geraspte kaas, (salsa)saus en een lepel zure room.