artikel

Prei met pruimen en geitenkaas

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
10 gedroogde gewelde pruimen zonder pit (pruneaux)
2 dl halfdroge witte wijn (of appelsap)
6 dunne preien
, vers gemalen peper
125 g geraspte Hollandse geitenkaas

Bereidingswijze:
Halveer de pruimen en schenk op 2 eetlepels na de wijn erover.

Maak de prei schoon en snij ze in stukjes van ca. 3 cm. Verhit de pruimen onafgedekt 2 a 3 minuten in de magnetron op 750 Watt.

Laat de pruimen buiten de magnetron 5 minuten nawellen. Doe de prei in een schaal, doe de 2 eetlepels wijn erover en verwarm afgedekt ca. 4 minuten op 700 Watt. Schep de prei halverwege 1 maal door.

Laat de prei uit de magnetron ca. 2 minuten nagaren. Roer de pruimen door de prei en maal er peper over. Strooi de kaas erover en warm de groente dan onafgedekt ca. 1 minuut op 750 Watt. Lekker met gebakken aardappels.