artikel

Pruimensalade met walnotenijs

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
250 g pruimen
1 sinaasappel
2 eetlepels sinaasappellikeur
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels geschaafde amandelen
2 bollen (walnoten)ijs

Bereidingswijze:
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snij de halve pruimen nog een keer door.

Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel oranje schil af. Pers de sinaasappel uit. Roer in een kom het sinaasappelsap met de likeur, de geraspte schil en de vanillesuiker door elkaar. Schep de pruimen erdoor. Laat de salade minstens een kwartier (in de koelkast) staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Schep de pruimensalade in twee wijde schaaltjes. Schep in het midden een flinke bol walnotenijs en strooi de amandelen eroverheen.