artikel

Petra Riedijk

Horeca

Rundergoulash met aardappelpuree en worteltjes Ingrediënten 1 kg runderpoulet1 kg aardappelen1 kg Parijse worteltjes200 g prei250 g sjalot250 g paprika (rood)100 g patentbloem 0.66 l donker bier 5 cc melk300 g boter2 teentjes knoflook 0,5 bos peterseliepeper, zout prijs p. p. 1,63 Bereiding:Was de prei en snijd deze in dunne reepjes. Snijd uien en knoflook […]

Rundergoulash met aardappelpuree en worteltjes

Ingrediënten

1 kg runderpoulet
1 kg aardappelen
1 kg Parijse worteltjes
200 g prei
250 g sjalot
250 g paprika (rood)
100 g patentbloem
0.66 l donker bier
5 cc melk
300 g boter
2 teentjes knoflook
0,5 bos peterselie
peper, zout

prijs p. p. 1,63

Bereiding:
Was de prei en snijd deze in dunne reepjes. Snijd uien en knoflook in reepjes. Bak knoflook, uien en prei glazig in de boter. Voeg blokjes runderpoulet toe en schroei poulet dicht. Blus af met bier. Laat vlees gaar stoven. Verdik saus, indien nodig, met boter. Maak puree van gekookte aardappels, melk en boter. Kook wortels gaar en glaceer. Maak bord op. Garneer met peterselie.