artikel

Slurpen met de stropdas over de schouder

Horeca

Van een dip in de economie heeft ondernemer Arjen Schrama weinig gemerkt. Zijn succesformule Wagamama blijkt uitermate recessiebestendig. Na vier jaar is het de hoogste tijd om uit te breiden. Onlangs was het WTC aan de beurt. Utrecht, Groningen en Schiphol wachten.

De Wagamama-formule is gebaseerd op het traditionele Japanse ‘ramenrestaurant’, zeg maar fast food op z’n Oosters
Een snelle lunch voor gehaaste zakenlui
Op de menukaart staan zo’n 35 gerechten: 25 hoofdgerechten en 10 bijgerechten. Geliefd zijn de noedels, geserveerd in een grote kom met bouillon (ramen, heet dat op z’n Japans) of gebakken (teppan). De gerechten zijn simpel maar kakelvers
Een Wagamama heeft minimaal 400 vierkante meter, plusminus 150 stoelen en een enorme open keuken.
Geen bedrijf om uren te tafelen, maar gericht op lunch, tussendoortjes en een snelle avondmaaltijd.
Ondanks het ‘snelle concept’ kan de menukaart nog wat vragen opleveren.