artikel

Zes wijntips

Horeca

Huiswijn? Duur of niet? Veel of weinig? Op de tap? Nog niet zo lang geleden vertelden restaurateurs in Misset Restaurant wat ze deden met hun wijnkaart. De collega’s kwamen ook spontaan met de volgende zes wijntips.

Zes wijntips

  • Verdien zomers meer op wijnarrangementen door meer frivole, lichtere wijnen te schenken. Ze zijn minder complex en goedkoper dan de winterwijnen
  • Chauffeursarrangementen met halve in plaats van hele glazen wijn zijn een uitkomst als chauffeurs toch willen meeproeven. Uiteraard wel voor een gereduceerde prijs
  • Wees niet te karig met wijnarrangementen, schenk gasten de volle maat. Bodempjes wijn schenken bezoedelt de reputatie
  • Misbruik van wijnarrangementen komt overal voor. Sla extra glazen aan als gasten telkens meer dan een glas verlangen. Vermeld op de kaart dat u zich het recht voorbehoudt om dit te doen
  • Serveer wijnen op de juiste serveertemperatuur. Witte wijnen op zes tot acht graden, rode op circa achttien graden Celsius. Complexe Chardonnay’s mogen overigens best iets warmer zijn en fruitige Pinot Noir iets koeler. Dan komen ze beter tot hun recht
  • Open wijnen schenken vereist een bepaalde omloopsnelheid. Wijnen die langer dan twee dagen open staan zijn niet meer te drinken en moeten weg. Dat kost geld. Wijnbewaarsystemen houden de kwaliteit van geopende wijnen gedurende kortere of langere tijd in stand
Reageer op dit artikel