artikel

Gebakken zalmfilet met asperges in vruchten-rijstwijnsaus

Horeca

Ingrediënten: Zalm 500gAsperges 150gPandanrijstZout ½ theelepelPeper ¼ theelepelSuikerKookwijnKokosmelkKoenjit Ingrediënten vruchten-rijstwijnsaussausUi 500gAppel 500gWortel 500gKippenbouillon 1 literMirin 250 mlSuiker 350gSojasaus (Amoy) 250 mlAzijn 50 ml Bereiding: Snij de zalm in repen en marineer 15 minuten met peper, zout en kookwijn. Bak tot 80% gaar. Pocheer de asperges. Kook de pandanrijst met koenjit en meng voor gebruik zout, […]

Ingrediënten:
Zalm 500g
Asperges 150g
Pandanrijst
Zout ½ theelepel
Peper ¼ theelepel
Suiker
Kookwijn
Kokosmelk
Koenjit

Ingrediënten vruchten-rijstwijnsaussaus
Ui 500g
Appel 500g
Wortel 500g
Kippenbouillon 1 liter
Mirin 250 ml
Suiker 350g
Sojasaus (Amoy) 250 ml
Azijn 50 ml

Bereiding:
Snij de zalm in repen en marineer 15 minuten met peper, zout en kookwijn. Bak tot 80% gaar. Pocheer de asperges. Kook de pandanrijst met koenjit en meng voor gebruik zout, suiker en kokosmelk naar smaak er door.
Garneerals de foto en giet de saus er over.

Bereiding vruchten-rijstwijnsaus:
Schil de ui, appel en wortel en maal deze. Voeg de rest toe en kook tot een saus.