artikel

Gefileerde kippendijen met gembersaus en shii-take

Horeca

Ingrediënten: Gefileerde kippendijen 4 stuksTaro 300gVerse shii-take 150gGember (gehakt) ½ eetlepelZout ½ theelepelPeper ¼ theelepelEiwit 1Bosui 1 stengelOlie (Grenada Gold Class A van Levo) 1 eetlepel Ingrediënten gembersausJapanse sojasaus 200 mlMirin 200 mlSake 100 mlJapanse vispoeder 15gGembersap 25gBouillon 500 mlSesamolie (Amoy) 2 eetlepelsVerse shii-take 100gMaïzena Bereiding: Marineer de kippendijen met zout, peper, gember en eiwit. […]

Ingrediënten:
Gefileerde kippendijen 4 stuks
Taro 300g
Verse shii-take 150g
Gember (gehakt) ½ eetlepel
Zout ½ theelepel
Peper ¼ theelepel
Eiwit 1
Bosui 1 stengel
Olie (Grenada Gold Class A van Levo) 1 eetlepel

Ingrediënten gembersaus
Japanse sojasaus 200 ml
Mirin 200 ml
Sake 100 ml
Japanse vispoeder 15g
Gembersap 25g
Bouillon 500 ml
Sesamolie (Amoy) 2 eetlepels
Verse shii-take 100g
Maïzena

Bereiding:
Marineer de kippendijen met zout, peper, gember en eiwit. Doe ze in een pan en bak tot het vel krokant is en 90% gaar. Ontvel de taro, kook gaar en snijd het in stukjes. Snijd 50g verse shii-take in stukjes, bak ze gaar in één eetlepel olie.

Voeg de taro en de gesneden bosui toe, meng alles en verdeel het in het midden van de borden. Plaats de gesneden kip er op en overgiet alles met de gembersaus.

Gembersaus:
Meng alle bovenstaande ingrediënten. Kook ze op een zacht pitje, voeg de in reepjes gesneden shii-take toe.
Bind alles met maïzena. (U kunt ook deTeriyaki-saus van Amoy gebruiken).

Wijnadvies
L’Exception/Cordier, Morgon Les Charmes 2002, Château de Fuissé, Beaujolais, Frankrijk
VinoVia, La Baume “Estate” Viognier 2001, Languedoc, Frankrijk