artikel

Gefrituurde garnalen op een krokant rijstkoekje en galiameloen

Horeca

Ingrediënten: Gepelde garnalen (maat 26-30) 16 stuksMaïzena 1 eetlepelZout ½ theelepelPeper ¼ theelepelTempura 50gWater 10 mlEigeel 2 dooiersEiwit ½Olijfolie 200 mlAzijn 2 eetlepelsWasabi 30gGembersiroop 30 mlBalsamicoazijn 100 mlSuiker 100gWater 50 mlRijstwafel 4 stuksGaliameloen 1 stuk Bereiding: Maak de garnalen schoon en droog. Marineer ze met zout, peper, eiwit enmaïzena. Maak de tempura door 10 ml […]

Ingrediënten:
Gepelde garnalen (maat 26-30) 16 stuks
Maïzena 1 eetlepel
Zout ½ theelepel
Peper ¼ theelepel
Tempura 50g
Water 10 ml
Eigeel 2 dooiers
Eiwit ½
Olijfolie 200 ml
Azijn 2 eetlepels
Wasabi 30g
Gembersiroop 30 ml
Balsamicoazijn 100 ml
Suiker 100g
Water 50 ml
Rijstwafel 4 stuks
Galiameloen 1 stuk

Bereiding:
Maak de garnalen schoon en droog. Marineer ze met zout, peper, eiwit enmaïzena. Maak de tempura door 10 ml water en zout naar smaak te mengen.Frituur de tempura tot de buitenkant knapperig is.

Frituur de rijstwafel krokanten maak bolletjes van de galiameloen.

evt fotoWasabisaus:
Klop de eierdooiers, azijn en een beetje olijfolie tot het dik wordt. Giet danlangzaam de rest van de olijfolie erin. Voeg de gembersiroop en de wasabi toe.
Maakop smaak met zout en peper.

Balsamicosaus:
Kook de suiker en de 50 ml water tot karamel. Giet langzaam de balsamico erin. Kook door tot het stroperig wordt.

Wijnadvies
L’Exception/Cordier, Chardonnay Cuvée Alexandre 2002, Casa Lapostolle, Rapel Valley, Chili
VinoVia, La Baume “Estate” Viognier 2001, Languedoc, Frankrijk