artikel

Gegrilde entrecôtefilet met sereh en kokosboter

Horeca

Ingrediënten:Ossehaas 500gZout 1 theelepelPeper ½ theelepelGember ½ eetlepelEiwit 1Maïzena 2 eetlepelsKetoembar ½ eetlepelDjinten 1 theelepelCitroengras 4 stengelsKnoflook 1 eetlepelSuiker 1 eetlepelCitroensap ½ eetlepelSojasaus (Amoy) 1 eetlepelCourgette 2 stuksWortel 2 stuks Ingrediënten kokosboterSanten 1 blok (200g) Roomboter 200gLimoenblad (zeer fijn) 2 bladenZout 2 theelepelsSuiker 2 theelepels Bereiding: Snij het vlees in 4 grote stukken, marineer met […]

Ingrediënten:
Ossehaas 500g
Zout 1 theelepel
Peper ½ theelepel
Gember ½ eetlepel
Eiwit 1
Maïzena 2 eetlepels
Ketoembar ½ eetlepel
Djinten 1 theelepel
Citroengras 4 stengels
Knoflook 1 eetlepel
Suiker 1 eetlepel
Citroensap ½ eetlepel
Sojasaus (Amoy) 1 eetlepel
Courgette 2 stuks
Wortel 2 stuks

Ingrediënten kokosboter
Santen 1 blok (200g)
Roomboter 200g
Limoenblad (zeer fijn) 2 bladen
Zout 2 theelepels
Suiker 2 theelepels

Bereiding:
Snij het vlees in 4 grote stukken, marineer met zout, peper en de andere kruiden. Steek een serehstengel in het vlees en bak het vlees tot 70-80% gaar.

Schil de courgette en wortel en snij ze in grote plakken, pocheer ze en laat ze uitlekken. Bak de plakken en bestrooi ze met zeezout en peper.
Neem een bord, plaats de courgette en wortel er op en leg daarop het vlees en leg op elk stuk vlees 1½ eetlepel kokosboter.