artikel

Gekookt mager buikspek met komkommer in knoflooksaus

Horeca

Ingrediënten:Mager buikspek 1 kgKippenbouillon 200 mlKomkommer Ingrediënten knoflooksausRode peper olie 100 mlSuiker 100gJapanse sojasaus (Amoy) 600 mlKnoflook 200gGekookt water (afgekoeld) 100 mlAzijn 50 ml Bereiding: Schil de komkommer en snij deze in 7 cm lange reepjes van een vinger dik.Kook het varkensvlees 30-40 minuten inde bouillon. Haal het vlees uit de pan ensnij het in […]

Ingrediënten:
Mager buikspek 1 kg
Kippenbouillon 200 ml
Komkommer

Ingrediënten knoflooksaus
Rode peper olie 100 ml
Suiker 100g
Japanse sojasaus (Amoy) 600 ml
Knoflook 200g
Gekookt water (afgekoeld) 100 ml
Azijn 50 ml

Bereiding:
Schil de komkommer en snij deze in 7 cm lange reepjes van een vinger dik.Kook het varkensvlees 30-40 minuten inde bouillon. Haal het vlees uit de pan ensnij het in grote stukken, verdeel het,pak het in folie in en laat dit onder drukeen nacht staan.

Snijd het vlees in dunne plakken en vouw het om de komkommer.Plaats alles op een bord en overgiet het met de saus.

Knoflooksaus
Meng bovenstaande ingrediënten tot een saus.

Wijnadvies:
L’Exception/Cordier, Tenuta Guado al Tasso, Vermentino, 2003,Antinori, Bolgeri, Italië
Mercurey 1999, Franck Grux, Pinot Noir, Bourgogne, Frankrijk (koel serveren)
VinoVia, Chardonnay Reserva 2003, Castillo de Molina, Chili