artikel

Gestoofde tofu met wilde spinazie in sojarijstwijnsaus

Horeca

Ingrediënten: Tofu 1 blokSpinazie 250gShaoxing kookwijn 2 eetlepelsZout 1 theelepelSesamolie (Amoy) 1 eetlepelGember 2 theelepelsSjalot (fijn gehakt) 2 eetlepelsEigeel 4 stuksSojasaus (Amoy) 6 eetlepelsBouillon 400 mlBloem Bereiding: Snij de tofu in dominosteenvorm. Marineer ze in zout, 2 eetlepels sojasaus en een halve theelepel gember. Haal ze vervolgens door de bloem en het ei en bak […]

Ingrediënten:
Tofu 1 blok
Spinazie 250g
Shaoxing kookwijn 2 eetlepels
Zout 1 theelepel
Sesamolie (Amoy) 1 eetlepel
Gember 2 theelepels
Sjalot (fijn gehakt) 2 eetlepels
Eigeel 4 stuks
Sojasaus (Amoy) 6 eetlepels
Bouillon 400 ml
Bloem

Bereiding:
Snij de tofu in dominosteenvorm. Marineer ze in zout, 2 eetlepels sojasaus en een halve theelepel gember. Haal ze vervolgens door de bloem en het ei en bak ze krokant.

Bak de rest van de gember en de sjalotten in olie en blus het af met kookwijn, voeg de tofu, de bouillon en andere smaakmakers toe. Stoof de tofu tot de saus iets dikker wordt en verdeel het over de borden.
Roerbak de spinazie en leg de spinazieop het bord.Wijnadvies
L’Exception/Cordier, Tokay Pinot Gris Zotzenberg 2002, E.Boeckel, Elzas, Frankrijk
VinoVia, Paul Zinck Riesling Prestige 2002, Elzas, Frankrijk
Cognacadvies
Rémy Martin Grand Cru V.S. ‘Petite Champagne Cognac’ (frozen)
Maxxium Nederland