artikel

Groei uit tot contractcateraar

Horeca

Is contractcatering iets voor een horecaondernemer? Normaal gesproken is dit voorbehouden aan grote gespecialiseerde ondernemingen. Wilbert de Kruijf uit Bunnik, contractcateraar, toont evenwel aan dat je met kleinschaligheid ver kunt komen. Bij contractcatering gaat het om het cateren van restaurants en het verzorgen van andere restauratieve diensten bij bedrijven, instellingen of scholen.

Groei uit tot contractcateraar

Aanraders
- Ga professioneel te werk, maar doe niet te ingewikkeld over catering. Dat is namelijk nergens voor nodig, zegt De Kruijf. ‘Je hoeft geen grote contractcateraar te zijn om op dit terrein een goed figuur te slaan.’

- Toch is niet iedere horecaondernemer geschikt om contractcateraar te worden. Je moet efficiënt, zakelijk en flexibel zijn. De Kruijf. ‘Qua service zul je nog verder moeten gaan dan een restaurateur.’

- Wie geen meerjarige verbintenis aangaat, blijft gemotiveerd om qua service en dienstverlening het onderste uit de kan te halen, zegt Wilbert de Kruijf. Het missen van zekerheid is betrekkelijk. ‘Als ze van je af willen, vinden ze altijd wel een reden.’

- Het inschakelen van een mystery guest levert suggestie op voor verbeteringen.

- Wie zich wil onderscheiden van andere aanbieders zou vers kunnen gaan koken. De koks van Wilbert de Kruijf maken zo weinig mogelijk gebruik van convenience. Soepen bereiden ze bijvoorbeeld dagvers. ‘Door efficiënt te werk te gaan, blijkt mijn kostprijs laag.’ Zie ook www.brasseriedumonde.nl.

- In Dossier Catering Magazine, een naslagwerk voor de cateringbranche gemaakt door de redactie van Catering Magazine, vindt u onder meer informatie over cateringcontracten. Meer info: tel. (0314) 34 98 41.

- Horecaondernemers die ook advies willen bij het ontwikkelen en uitvoeren van plannen in de horeca of catering kunnen contact opnemen met Kloosterhuis Horeca Adviseurs, tel. (030) 285 12 38. Zie ook www.kloosterhuis.nl.