artikel

Guido Lenting

Horeca

Zijn werkdag kan ‘m niet lang genoeg duren. Zo leuk vindt Guido Lenting zijn baan als restaurantmedewerker bij Chalet Brakkestein in Nijmegen. Afgelopen Horecava won hij met flair het Nederlands Kampioenschap Jonge Gastheren/vrouwen. Dankzij een overtuigende winst in de voorronde was hij al favoriet voor de titel tijdens de finale. Binnenkort toert hij een week lang met Robert Kranenborg door Parijs om in topzaken inspiratie op te doen. Guido Lenting is talent van de week.

Welke opleiding heb je gevolgd?
Eerst de HAVO, daarna ben ik begonnen met Horeca Ondernemer Manager aan ROC de Leijgraaf in Cuijk. Die opleiding ik nu nog steeds.

Waar en in welke functie heb je je horecadebuut gemaakt?
Bij restaurant Rijnzicht in Doornenburg. Mijn eerste functie was afwasser, vervolgens de koude kant en ijs. Daarna het restaurant waar ik een paar jaar heb gestaan.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Het contact met gasten is voor mij heel belangrijk. Hierdoor is het heel afwisselend werk.

Wat is jouw droomgerecht?
Maakt niet zo veel uit. Ik ben geen moeilijke eter. Iets met veel vlees en Nederlandse producten erin. Ben niet zo heel goed thuis in koken.

Welk medium gebruik je om je horecakennis te verbreden?
Internet niet zo veel, maar natuurlijk wel de vakboeken die ik voor mijn school moet gebruiken.

Waar zou je het liefste werken?
In een sterrenrestaurant werken lijkt me heel leuk, maar het moet wel ‘gezellig’ werk zijn. Ik wil graag een leuk contact met m’n collega’s.

Waar erger je je aan op je werkplek?
Aan niet-collegiaal gedrag. En aan medewerkers die voor de schermen roken.

Wat is voor jou de belangrijkste horecagebeurtenis?
Het behalen van mijn Nationale titel.

Als je iets over zou mogen doen, wat zou dat dan zijn?
Misschien had ik bij NEC moeten blijven keepen, -dat heb ik vijf jaar gedaan- , maar ik ben tevreden met wat ik nu ben en heb.

Wat is je zwakste punt?
Dat ik alles probeer te doen. Hiermee bedoel ik dat ik in mijn vrije tijd dart, de keepers van de Bataven in Gendt train, leider ben van de D2 van de Bataven en achter de bar sta. Hierbij komt ook nog dat ik huiswerk moet maken en aan het werk ben. Eigenlijk houd ik een beetje weinig tijd over.

Wat is de beste horecabeslissing die je ooit genomen hebt?
Om het restaurant in te gaan.

Waar heb je spijt van?
Eigenlijk nog nergens van.

Wat is je allerliefste bezit? Denk hierbij aan voorwerpen die je gebruikt tijdens je werk.
Dat is nu een kelnersmes dat ik van een vriend en zijn vriendin heb gekregen. Het is een zilveren mes met mijn naam erin gegraveerd. Jochem en Fabienne nog bedankt!!

Welk misverstand bestaat er over jou?
Dat zou je eigenlijk aan de andere mensen moeten vragen. Ik zou het echt niet weten.

Over tien jaar…
Een goede baan (misschien wel eigen restaurant), een leuke vrouw en misschien wel kinderen?? Bovendien gezond zijn.

Als ik ‘s ochtends naar mijn werk ga denk ik…..
Best vroeg, maar als ik er ben, kan de dag niet lang genoeg duren.