artikel

Het prominententeam van Zibb.nl/horeca

Horeca

Vier uitgesproken horecaprominenten met vier uitgesproken meningen. Voor Zibb.nl/horeca gaven Rudolph van Veen, Johannes van Dam, Jonnie Boer en Jeu Claes zich bloot. Iedere dag reageren ze op vragen en opmerkingen over het fenomeen horecabeurzen. Hoe zit het met debatten, kookwedstrijden en workshops? Vandaag in onze serie het belang ervan voor horecabeurzen.

Kookwedstrijden, debatten, workshops. Zonder deze activiteiten is een horecabeurs oninteressant.

Rudolph van Veen
In beginsel hoeft dat niet. Maar leveranciers moet zich afvragen of ze uitdagend genoeg zijn voor de beursbezoekers. Ze moeten bezoekers kunnen inspireren. Je mag dan ook de vraag stellen in hoeverre bedrijven zich medeverantwoordelijk voelen voor een succesvolle beurs.

Jeu Claes
Wanneer ondernemers/bezoekers hiervan daadwerkelijks iets opsteken kunnen ze een toegevoegde waarde hebben. In eerste instantie zullen ondernemers op zoek zijn naar noviteiten, trends en elkaar te ontmoeten en netwerken.

Johannes van Dam
Men gaat echt niet naar de beurs voor kookwedstrijden, of dat soort dingen. Iedereen weet dat het allemaal zwaar gesponsord is. Ik hecht weinig waarde aan allerlei extra activiteiten. Het komt vaak voor dat je van een winnaar van een kookwedstrijd nooit meer iets hoort.

Jonnie Boer
Klopt. De activiteiten zijn de leuke dingen die erbij horen. Bijvoorbeeld een debat of kooksessie. Alleen bierstands om te lallen en zuipen, dat vind ik niets.