artikel

Het prominententeam van Zibb.nl/horeca

Horeca

Vier uitgesproken horecaprominenten met vier uitgesproken meningen. Voor Zibb.nl/horeca gaven Rudolph van Veen, Johannes van Dam, Jonnie Boer en Jeu Claes zich bloot. Iedere dag reageren ze op vragen en opmerkingen over het fenomeen horecabeurzen. In de eerste aflevering antwoord op de vraag ‘Wat is de waarde van horecavakbeurzen voor onze branche.

Wat is de waarde van horecavakbeurzen voor onze branche?

Rudolph van Veen
Ik zie beurzen als inspirator voor beginners. Een beurs is een goede manier om de hele branche te zien. Ik verbaas me altijd over standhouders die uit gewoonte er staan. Je moet als leverancier alleen deelnemen wanneer je het verschil kunt maken.

Jeu Claes
Beurzen voor de horecabranche hebben waarde wanneer deze uitsluitend toegankelijk zijn voor vakbezoekers en beslissers. Naast innovaties moeten ondernemers in een kort tijdbestek kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Tevens elkaar ontmoeten en te netwerken is belangrijk.

Johannes van Dam
De Horecava is een patatbakkersbeurs. Maastricht is meer iets voor restaurateurs. De waarde van horecabeurzen is dan ook uitlopend. Ach, het belangrijkste is dat men elkaar ziet en een praatje maakt over de producten.

Jonnie Boer
In principe hecht ik niet zoveel waarde aan een beurs. Vroeger was het niks en allemaal hetzelfde. Iedereen werd alleen maar dronken. De laatste jaren is het een stuk beter geworden. Vooral wanneer er kleine producten zijn, die leuke dingen doen. Daar kom ik op af. Net als vakgenoten. Dan krijg je zo’n gezellig kliekje bij een product. Dat is interessant.