artikel

Jack Heijkoop

Horeca

Voor de tweede achtereenvolgde maal won Jack Heijkoop van Gasterij Den Dis in Bladel afgelopen Horecava de wedstrijd Lekkerste Snackmenu. Heijkoop maakte indruk en liet zijn concurrenten een straatlengte achter zich. Met Pof Kiep & Co behaalde Heijkoop de hoogste score. In 2004 won hij de wedstrijd met zijn menu ‘De Drie Musketiers’. Met recht een menutopper dus die Jack. En zeker een waardig Talent van de Week.

Opleiding?
In Breda heb ik de opleiding SVH, richting keuken, gedaan. Aansluitend heb ik twee managementcursussen gevolgd.

Horecadebuut?
Als leerlingkok bij Chez André te Waalwijk.

Leermeester?
Ik heb er verschillende gehad. Degene die de meeste indruk op mij gemaakt heeft is mijn chef-kok van Hotel Belvedère te Spiez in Zwitserland. Alles vers, alles zelf maken, alles uit eigen tuin….

Inspiratie?
Uit het maken en proeven van gerechten haal ik veel inspiratie. Verder overleg ik veel met mijn vrouw Lian. Zij is ook kok, wij inspireren elkaar.

Droomgerecht?
Onze zelfgemaakte carpaccio ingelegd met pesto.

Horecakennis verbreden?
Ik surf veel op het internet.

Meest begeerde werkplek?
Ik zou wel eens een paar dagen mee willen draaien bij Ge in het Koffie Huys of bij Simply Bread in Maastricht. Of bij…

Ergenis op de werkplek?
Ik irriteer me er aan als gemaakte afspraken niet nagekomen worden.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
De belangrijkste… Geen idee. De slechtste weet ik wel: het feit dat Michelin ieder jaar vergeet de Treeswijkhoeve in Waalre met een ster te belonen.

Zwakste punt?
Ik ben veel te gejaagd. Dat is niet goed voor lijf en leden, maar ook niet voor je mentale gestel.

Beste horecabeslissing?
Om Gasterij Den Dis te beginnen. Ik ben hier erg gelukkig.

Spijt ergens van?
Ik heb ooit moeten werken terwijl mijn beste vriend werd begraven. Ik mocht geen vrij nemen van mijn toenmalige baas. Dat zou ik nooit meer doen!

Allerliefste bezit?
Ik ben dol op onze mini-cooper. In deze auto bezorgen wij bestellingen.

Welk misverstand bestaat er over jou?
Alles wat wij bedenken en produceren zou te moeilijk zijn voor een cafetaria. Men vergeet dat met een goede mise-en-place veel mogelijk is.

Over tien jaar…
Hoop ik ons pand gekocht en verbouwd te hebben en op dezelfde prettige wijze samen te werken met dezelfde fijne collega’s.

Als ik ‘s ochtends naar mijn werk ga denk ik…
had ik dit maar tien jaar eerder gedaan…