artikel

Krokante ossenhaasstripjes met pikante zoetzure saus

Horeca

Ingrediënten: Ossehaas (kogelbiefstuk) 500gPeper en zoutEiwit 1Aardappelzetmeel 200gBosui 2 stengelsKomkommer ½ Ingrediënten pikante zoetzure sausO.K.-saus (Amoy) 1 flesWorcestersaus 50 mlHeinz hot ketchup 250gSuiker 200gZout 1 theelepelBleekselderijwater(vocht van uitgekookte bleekselderij) 200 mlChilisaus (Amoy) 125 ml Bereiding: Snij de biefstuk in dunne reepjes en marineer met zout, peper en eiwit. Leg in aardappelzetmeel. Frituur tweemaaltot goudbruin en […]

Ingrediënten:
Ossehaas (kogelbiefstuk) 500g
Peper en zout
Eiwit 1
Aardappelzetmeel 200g
Bosui 2 stengels
Komkommer ½

Ingrediënten pikante zoetzure saus
O.K.-saus (Amoy) 1 fles
Worcestersaus 50 ml
Heinz hot ketchup 250g
Suiker 200g
Zout 1 theelepel
Bleekselderijwater
(vocht van uitgekookte bleekselderij) 200 ml
Chilisaus (Amoy) 125 ml

Bereiding:
Snij de biefstuk in dunne reepjes en marineer met zout, peper en eiwit. Leg in aardappelzetmeel. Frituur tweemaaltot goudbruin en krokant. Doe de rundvleesreepjes in de saus en bedek ze ermee.

Plaats ze op een bord, leg rondom komkommer- en bosuisliertjes.

Bereiding pikante zoetzure saus:
Meng de ingrediënten tot een saus.

Wijnadvies:
L’Exception/Cordier, ‘Mil Rosas’ 2004, Merlot, Rosado, Norton, Mendoza, Argentinië
VinoVia,
Viña Diezmo Rioja Crianza 2001, Rioja, Spanje