artikel

Ossenhaassalade met lichte kruidige chilisaus

Horeca

Ingrediënten: Ossehaas 500gRode ui 1 stukKoriander 50gLolo bianca 1 kropRucola 100gBasilicumblad 50gKomkommer 1 stukZout 1 theelepelPeper ½ theelepel Chilisaus ingrediënten: Gember 25gKnoflook 50gVissaus 4 eetlepelsCitroensap 4 eetlepelsChilisaus (Amoy) 4 eetlepelsSuiker 3 eetlepelsOlijfolie 250 mlSjalot 100gSereh 2 stengels Bereiding Salade:Bak de ossenhaas bruin aan de buitenkant en laat hem in een oven van 170 °C ongeveer […]

Ingrediënten:
Ossehaas 500g
Rode ui 1 stuk
Koriander 50g
Lolo bianca 1 krop
Rucola 100g
Basilicumblad 50g
Komkommer 1 stuk
Zout 1 theelepel
Peper ½ theelepel

Chilisaus ingrediënten: Gember 25g
Knoflook 50g
Vissaus 4 eetlepels
Citroensap 4 eetlepels
Chilisaus (Amoy) 4 eetlepels
Suiker 3 eetlepels
Olijfolie 250 ml
Sjalot 100g
Sereh 2 stengels

Bereiding Salade:
Bak de ossenhaas bruin aan de buitenkant en laat hem in een oven van 170 °C ongeveer 8 minuten doorgaren. Laat de ossenhaas koud worden en doe hem in de diepvries totdat hij een beetje hard is.

Bereiding Chilisaus: Hak de gember, sjalotten, sereh en knoflook fijn. Roerbak in de olijfolie. Voeg de vissaus, de citroensap, de suiker en de chilisaus toe. Roer dit mengsel tot een saus. Schil en ontpit de komkommer en snij deze in stukken.

Legde komkommer midden op een bord, leg de sla er omheen en leg op de komkommer de in dunne repen gesneden ossenhaas.
Sprenkel 3 tot 4 eetlepels saus erover.

Wijnadvies:
L’Exception/Cordier, Gewurztraminer Réserve 2002, E.Boeckel, Elzas, FrankrijkVinoVia, Michel Picard Pinot Noir “Teurottes” 2002, Bourgogne, Frankrijk
L’Exception/Cordier, Cosecha Especial Extra Brut S.A., Bodega Norton, Mendoza, Argentinië
VinoVia, Lammershoek Roulette Blanc 2003, Swartland/Paarl, Zuid Afrika