artikel

Sardines in druivenbladeren

Horeca

Ingrediënten:

  • 12 grote druivenbladeren (of 24 kleintjes)
  • 12 stevige sardines
  • bosje fijngehakte peterselie
  • Bosje fijngehakte koriander
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • zout en peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen

Bereidingswijze:
Als u verse druivenbladeren gebruikt, dompel die dan even in kokend water tot ze van kleur veranderen en slapper worden. Gebruikt u druivenbladeren in brijn, week die dan ongeveer een uur in water waarbij u het water tweemaal ververst om het zout af te spoelen.

Haal kop en staart van de sardines, snijd de buik open en haal de ruggegraat eruit.Was de sardines dan. Roer een mengsel van kruiden, knoflook, zout en peper met olijfolie en vul de sardines daarmee.

Rol iedere vis in een of twee druivenbladeren en leg die onder de grill of boven een houtskoolvuur. Laat ze aan beide zijden 5 minuten garen. Druppel een beetje citroensap over elke sardine en dien die warm of koud op.