artikel

Schelvis

Horeca

Net als de meeste kabeljauwachtigen is de schelvis gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen. Voor de twijfelaars is er een nog makkelijker herkenningspunt: aan weerskanten zit, onder de eerste rugvin, een zwarte vlek, de zogenaamde “Petrusduim”.

Verkrijgbaarheid
Hoofdaanvoer van oktober tot februari.

Vervangende vissoort(en)
Kabeljauw, Koolvis, Nijlbaars, Tilapia

Bereidingswijze
Gebakken, gefrituurd of gestoofd. Het visvlees is los van structuur, daarom moet men voorzichtig met het vlees omgaan.

Smaak
Het vlees van de schelvis is zacht, licht van kleur en fijn van smaak.Voedingswaarden per 100 gram onbereid product
324 kJ / 78 kCal, 0,6 g vet (waarvan 0,2 mg Omega-3), 17 g eiwit, 0,4 mg ijzer, vitamines A en B.

Bekijk hier een aantal heerlijke recepten.

Schelvis in rode wijnsaus

Schelvis met ansjovis onder de grill

Schelvis met ananas

Exotische schelvisschotel met Filippijnse groenten

Gevulde schelvis uit de oven