artikel

Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomate

Horeca

Ingrediënten 4 snoekbaarsfilets à 130 g met huid, zonder schubben olijfolie fleur de sel Brandade 200 g aardappelpuree 80 g gerookte palingfilet in stukjes gesneden geslagen room olijfolie Spinazie 150 g spinazie knoflook boter peper, zout Vinaigrette 4 tomaten, ontveld zonder zaad in blokjes ½ dl balsamicoazijn 1 dl olijfolie peper en zout BereidingMeng de […]

Ingrediënten

  • 4 snoekbaarsfilets à 130 g met huid, zonder schubben
  • olijfolie
  • fleur de sel

    Brandade

  • 200 g aardappelpuree
  • 80 g gerookte palingfilet in stukjes gesneden
  • geslagen room
  • olijfolie

    Spinazie

  • 150 g spinazie
  • knoflook
  • boter
  • peper, zout

    Vinaigrette

  • 4 tomaten, ontveld zonder zaad in blokjes
  • ½ dl balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Bereiding
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinaigrette lichtjes op voor het serveren. (Niet te heet!)

Bak de snoekbaarsfilets in olijfolie aan op de huidzijde, draai om en plaats 4 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Verwarm de puree, meng olijfolie erdoor en vlak voor het serveren de paling en slagroom erdoor roeren. Direct serveren.

Verwarm een klont boter in een koekenpan of wok, voeg het teentje knoflook toe en de spinazie. Omroeren en snel de spinazie laten slinken. Kruiden met peper en zout en op een zeefje laten uitlekken. Direct serveren.

Plaats in het midden van een bord een hoopje spinazie en schep er een eetlepel brandade op. Leg de snoekbaarsfilet erop. Lepel de tomatenvinaigrette rondom en strooi een snufje fleur de sel op de visfilet. Serveer direct.