artikel

Sojadeegrolletje met prei en basilicum

Horeca

Ingrediënten: Thaise basilicum 1 bosjePrei 2 stuksSojadeegrollen 1 pakjeTofu 1 blokZoutPeper Ingrediënten sausVissaus 4 eetlepelsCitroensap 3 eetlepelsSuiker 3 eetlepelsSjalot 2 stuksKoriander 2 stengelsKomkommer ¼ deelKleine rode peper 1 stuk Bereiding: Snij de tofu in fijne reepjes en scheur de basilicum in kleine stukjes. Snij de prei in sliertjes, kook ze tot ze zacht zijn en […]

Ingrediënten:
Thaise basilicum 1 bosje
Prei 2 stuks
Sojadeegrollen 1 pakje
Tofu 1 blok
Zout
Peper

Ingrediënten saus
Vissaus 4 eetlepels
Citroensap 3 eetlepels
Suiker 3 eetlepels
Sjalot 2 stuks
Koriander 2 stengel
sKomkommer ¼ deel
Kleine rode peper 1 stuk

Bereiding:
Snij de tofu in fijne reepjes en scheur de basilicum in kleine stukjes. Snij de prei in sliertjes, kook ze tot ze zacht zijn en laat ze uitlekken. Mix deze drie ingrediënten met peper en zout naar smaak.

Rol in een sojarolletje. Snijd de rolletjes na het bakken in stukjes. Giet vervolgens de saus erover.
vBereiding saus:
Snij de sjalot, koriander, komkommer en de kleine rode peper in fijne reepjes, voeg de overige ingrediënten toe en meng ze door elkaar.

Wijnadvies:
L’Exception/Cordier, Cosecha Especial Extra Brut S.A., Bodega Norton, Mendoza, Argentinië
VinoVia, Roger Belland Santenay 2003, Bourgogne, Frankrijk