artikel

Thaise kipcurry met bamboe

Horeca

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olie
  • 10 gedroogde pepertjes
  • 1 ui gesneden
  • 4 teentjes gehakte knoflook
  • 1 theelepel laos
  • 1 stengel verse gehakte sereh
  • 4 eetlepels verse gehakte koriander
  • 6 kaffir limoenblaadjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
  • 2 eetlepel vissaus (nampla)
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel zout
  • 3 kipfilets, in stukjes
  • 150 gram bamboescheuten
  • 400 ml kokosmelk
  • 20 verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze:
Verhit de olie en roerbak de pepertjes, ui en knoflook tot ze wat aangebakken zijn. Voeg de laos, sereh, verse koriander, kaffirblaadjes, komijn, gemalen koriander, suiker, nampla en zout toe en bak ca. 2 minuten. Voeg de kip toe en roerbak nog een minuutje. Voeg dan de bamboe en de kokosmelk toe en laat dit sudderen voor ca. 10-15 minuten, tot de kip gaar is. Scheur de basilicum in stukjes en roer deze door het gerecht.