artikel

Verse paprikasoep

Horeca

Ingrediënten:Kipkarkas 1 kiloWater 3 ½ literUi (fijn gesneden) 700gRode paprika (fijn gesneden) 1 kiloRoomboter 85gKnoflook (fijn gesneden) 1 eetlepelZout ½ eetlepelBouillonpoeder ½ eetlepelSuiker 1/3 eetlepelBlanke roux 70gVerse roomBieslook Bereiding: Trek kipbouillon door de kipkarkassen te koken in het water en 3 uur te laten trekken. Fruit in de roomboter ui, knoflook en paprika. Voeg dit […]

Ingrediënten:
Kipkarkas 1 kilo
Water 3 ½ liter
Ui (fijn gesneden) 700g
Rode paprika (fijn gesneden) 1 kilo
Roomboter 85g
Knoflook (fijn gesneden) 1 eetlepel
Zout ½ eetlepel
Bouillonpoeder ½ eetlepel
Suiker 1/3 eetlepel
Blanke roux 70g
Verse room
Bieslook

Bereiding:
Trek kipbouillon door de kipkarkassen te koken in het water en 3 uur te laten trekken. Fruit in de roomboter ui, knoflook en paprika. Voeg dit toe aan de bouillon.

Zeef de bouillon. Breng op smaak met zout, bouillonpoeder en suiker. Bind een beetje met de roux. Voeg in de soepkom zoete geklopte room toe en strooi er als garnering cayennepeper en bieslook op.