artikel

Viscurry van botervis

Horeca

Ingrediënten (4 couverts) 600 gr. botervis 1 citroen – uitgeperst 3 eetl. olie 6 bosuitjes – in ringetjes, (groen en wit apart) 2 teentjes knoflook – geperst 2 eetl. kerriepoeder 1 blikje tomatenblokjes op sap – 400 gr 1 groene paprika – in blokjes 1 cm. gemberwortel – geraspt 1 groene peper – fijngehakt ( […]

Ingrediënten (4 couverts)

  • 600 gr. botervis
  • 1 citroen – uitgeperst
  • 3 eetl. olie
  • 6 bosuitjes – in ringetjes, (groen en wit apart)
  • 2 teentjes knoflook – geperst
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes op sap – 400 gr
  • 1 groene paprika – in blokjes
  • 1 cm. gemberwortel – geraspt
  • 1 groene peper – fijngehakt ( zonder zaadjes)
  • ¼ ltr. visbouillon – van ½ tablet
  • versgemalen peper, zout

Bereiding
Snijd de botervis in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 min. Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook.

Leg de botervisfilet in deze saus en laat hem hierin, 8 min. zachtjes garen. Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en doe er peper/zout naar smaak bij.
Serveer de boterviscurry op warme diepe borden.