artikel

Thema: De gedekte tafel

Horeca

Het dekken van tafels wordt steeds leuker. Op het gebied van borden geldt dat alles kan, alles mag en verschillende stijlen zijn zonder probleem door elkaar te gebruiken. Ook is tafellinnen steeds vaker overbodige luxe. Misset Restaurant brengt de trends.

Thema: De gedekte tafel

Doen:

  • Varieer met allerlei bordvormen
  • Koop witte en crèmekleurige vormen
  • Combineer servies in aardetinten
  • Gebruik verschillende merken en uitstralingen in servies in één eetzaal
  • Zet verschillende serviesstijlen op tafel
  • Schaf een basisservies aan en koop elke keer nieuwe onderdelen erbij en verras zo telkens uw gasten met een nieuwe presentatie
  • Gebruik een bord of glas voor een verschillend type gerechten: amuse, voor- of hoofdgerecht
  • Leg lopertjes op vierkante en rechthoekige tafels
  • Gebruik placemats op ronde tafels
  • Combineer verschillende, bij elkaar passende lopertjes in één eetzaal
  • Stem de kleur van tafelbedeking af op de omgeving
  • Kies voor grijs- en aardetinten
  • Wissel regelmatig van lopertje en verras zo uw gast
  • Schaf een kant-en-klare tafel met zaaggleuf aan
  • Kies gekleurde waterglazen
  • Gebruik een tumblerachtig model van robust en gehard glas

Niet doen:

  • Ronde borden van een en dezelfde afmeting op tafel
  • (Fel)gekleurde borden
  • 1 Uitstraling in servies
  • Lopertjes kruislings op ronde tafel
  • Roze en lichtgroene tafelkleden
  • Kobaltblauwe flessen en glazen op tafel
  • Grote wijnglazen als waterglas