artikel

Zalm op Oosterse wijze

Horeca

Ingreidiënten:500 gram zalmfilet4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie250 gram haricots-verts of sperziebonen2 teentjes knoflook25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers1 rode Spaanse peper1 blikje ananasstukjes2 eetlepels oestersaus150 gram taugé100 gram ongezouten cashewnoten Bereiding:Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, […]

Ingreidiënten:
500 gram zalmfilet
4 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
250 gram haricots-verts of sperziebonen
2 teentjes knoflook
25 gram verse gemberwortel of 2 eetlepels gembersnippers
1 rode Spaanse peper
1 blikje ananasstukjes
2 eetlepels oestersaus
150 gram taugé
100 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding:
Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of reepjes. Maak de haricots-verts schoon, halveer ze en kook ze 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalm 3 minuten. Schep de vis uit de pan en houd deze even warm. Fruit in het bakvet de geperste teentjes knoflook en de gemberwortel. Schep de Spaanse peper, de haricots-verts, de ananasstukjes en de oestersaus erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de zalm en taugé toe en warm alles goed door. Strooi de cashewnoten vóór het serveren over het gerecht. Lekker met pandanrijst of gele rijst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels