artikel

Broccolistamppot met pijnboompitten

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen: 2 eetlepels pijnboompitten 50 gram grana padano 300 gram broccoliroosjes 600 gram kruimige aardappels 1eetlepel olijfolie 200 gram winterpeen, in blokjes 1 theelepel djinten 1 teentje knoflook 250 ml gezeefde tomaten 1 eetlepel oregano Bereidingswijze:Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli […]

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram grana padano
  • 300 gram broccoliroosjes
  • 600 gram kruimige aardappels
  • 1eetlepel olijfolie
  • 200 gram winterpeen, in blokjes
  • 1 theelepel djinten
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel oregano

Bereidingswijze:
Pijnboompitten in droge koekenpan op laag vuur goudbruin roosteren. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli in kleine roosjes snijden.

Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak in 20 minuten afgedekt gaarkoken. Na 10 tot 12 minuten broccoli aan aardappels toevoegen en meekoken.

Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Winterpeen al roerend op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Komijn en knoflook erdoor roeren en kort meebakken. Gezeefde tomaten erbij schenken en geheel 5 minuten zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper.

Aardappel en broccoli afgieten. Aardappel, oregano en broccoli met kookvocht grof stampen en over kommen verdelen. Winterpeen met saus erover scheppen. Pijnboompitten en kaas over gerecht strooien.