artikel

Feestelijke Kerstsoep

Horeca

Bospaddestoelen velouté met gekonfijte kwartel 2 liter bospaddestoelensoep 5 kwartels 1/2 liter ganzenvet pesto Bereidingswijze:Laat de kwartels in het ganzenvet langzaam garen op 80º Celsius. Roer de bospaddestoelensoep aan in kokend water. Haal het vlees van de gare kwartel en serveer dit in de soep. Serveer bij de soep krokant gebakken casinobroodjes, die zijn ingesmeerd […]

Bospaddestoelen velouté met gekonfijte kwartel

  • 2 liter bospaddestoelensoep
  • 5 kwartels
  • 1/2 liter ganzenvet
  • pesto

Bereidingswijze:
Laat de kwartels in het ganzenvet langzaam garen op 80º Celsius. Roer de bospaddestoelensoep aan in kokend water. Haal het vlees van de gare kwartel en serveer dit in de soep. Serveer bij de soep krokant gebakken casinobroodjes, die zijn ingesmeerd met de pesto.
Tip: in plaats van kwartels kunt u ook eendenborst gebruiken.

Pompoensoep met gerookte paling

  • 2 liter tomaat-pompoensoep
  • 500 gram gerookte palingfilet
  • 250 gram pompoen
  • 1 dl gesmolten boter
  • dille
  • crème fraîche

Bereidingswijze:
Smoor de pompoenblokjes zachtjes in de gesmolten boter. Voeg de paling in reepjes gesneden toe en serveer hier tegelijk de warme soep bij.
Tip: serveer de crëme fraîche met dille er apart bij.

Heldere bietenbouillon met prei en Japanse omelet

  • 2 liter runderfond
  • 4 rode bieten
  • 1 prei
  • 4 eieren
  • 1 blad nori

Bereidingswijze:
Maak de bouillon door de fond aan te maken met water, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg hier de schoongemaakte bieten aan toe en laat deze hierin gaar worden. Maak een platte omelet van de eieren, leg de zeewier hierop en rol het geheel op. Snijd de prei in dunne ringen en serveer dit samen met de gesneden omelet in de bouillon.
Tip: strooi à la minute geroosterde sesamzaadjes in de bouillon.