artikel

Ranglijst Lekker 2005

Horeca

Sergio Herman troeft iedereen af. Een reuzensprong zet Sergio Herman met Oud Sluis op één. Vorig jaar nog nummer zes en nu Parkheuvel van de troon gestoten. Parkheuvel ziet ook Beluga voorbij gaan. Seinpost is de nieuwe klapper in de top- 10.





Ranglijst Lekker 2005
  • 1.Oud Sluis, Sluis
  • 2.Beluga, Maastricht
  • 3.Parkheuvel, Rotterdam
  • 4.De Librije, Zwolle
  • 5.De Bokkedoorns, Overveen
  • 6.De Zwethheul, Schipluiden
  • 7.De Lindenhof, Giethoorn
  • 8.Seinpost, Scheveningen
  • 9.La Rive, Amsterdam
  • 10.Olivio, Harderwijk
  • 11.Savelberg, Voorburg
  • 12.Onder de Linden, Aduard
  • 13.Da Vinci, Maasbracht
  • 14.Cordial, Oss
  • 15.Chapeau!, Bloemendaal
  • 16.Toine Hermsen, Maastricht
  • 17.Halvemaan, Amsterdam
  • 18.De Fuik, Aalst
  • 19.Idylle, Zweeloo
  • 20.Het Koetshuis Schuttersveld, Enschede

Beste chef-kok

  • 1.Jonnie Boer (De Librije, Zwolle)
  • 2.Cees Helder (Parkheuvel, Rotterdam)
  • 3.Sergio Herman (Oud Sluis, Sluis)
  • 4.Lucas Rive (De Bokkedoorns, Overveen)
  • 5.Hans van Wolde (Beluga, Maastricht)
  • 6.Pascal Jalhaij (Vermeer, Amsterdam)
  • 7.Robert Kranenborg (Le Cirque, Scheveningen)
  • 8.Edwin Kats (La Rive, Amsterdam)
  • 9.Martin Kruithof (De Lindehof, Giethoorn)
  • 10.Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht)

Veelbelovende chef-kok

  • 1.Jacob-Jan Boerma (De Leest, Vaassen)
  • 2.Wilco Berends (Merlet, Schoorl)
  • 3.Erik Jansen (Tolhuysch, Oegstgeest)

Beste gastpersonen

  • 1.Peter Bruins (De Bokkedoorns, Overveen)
  • 2.Thérèse Boer (De Librije, Zwolle)
  • 3.Petro Kools (Da Vinci, Maasbracht) en
  • 4.Edwin Raben (Wolfslaar, Breda)