artikel

Papillot van zwaardvis met schelpjes, gamba’s en kerrie

Horeca

Ingrediënten:

4 moten zwaardvis van 2cm dik
4 gamba’s
200g gemengde schelpjes
olijfolie
2 tomaten
enkele takjes platte peterselie
enkele blaadjes verse basilicum
2 teentjes knoflook
1 citroen
een scheutje droge witte wijn
een mespuntje kerriepoeder
peper en zout

Bereiding:
Neem vier grote vellen aluminiumfolie en plooi de randen wat omhoog. Smeer het midden van de pakketjes in met olijfolie en verdeel er de zwaardvis, schelpjes en gamba’s over. Snijd de tomaten, platte peterselie, basilicum en knoflook fijn en strooi over de vis. Bevochtig met vers citroensap en een flinke scheut droge witte wijn en kruid met kerriepoeder en peper en zout.
Plooi de pakketjes dicht, maar zorg ervoor dat er nog voldoende ruimte is om de stoom die tijdens het garen ontstaat te laten ontsnappen.
Bak de pakketjes in 8 à 10 minuten gaar op de barbecue.