artikel

Roos van gandaham en zwaardvis op een spiegel van gazpacho

Horeca

Ingrediënten

voor 8 personen
8 plakken zwaardvis
8 plakken Gandaham
gerookte look, edik of citroensap
notenolie
groene krulsla
peper, zout en dille

Voor de gazpacho:

1 komkommer
3 vleestomaten
1 l consommé of bouillon
1 ui
3 sjalotten
2 teentjes look
1/2 groene paprika
tomatenpuree
dille, dille-edik
notenolie
peper, zout en tabasco

Bereiding:
Snijd de ham in reepjes van 3 cm breed. Doe hetzelfde met de zwaardvis. Laat beide 20 minuten marineren in edik, olie, fijngesneden dille, peper en zout. Vorm van de ham en de vis mooie roosjes. Cutter de komkommer, tomaten, ui, sjalotten, knoflook en paprika en leng deze aan met de bouillon. Breng de koude soep vervolgens op smaak met de overige ingrediënten.