artikel

De Start

Horeca

Misset Restaurant en Zibb.nl/horeca volgen Pascal Jalhaij op zijn nieuwe stek bij het Palace Hotel in Noordwijk, waar hij bij restaurant Chatillon nieuw leven in de brouwerij brengt.
Aflevering 1: De start

De Start

Moeilijk begin?
‘Het is zwaar, maar het gaat goed. We zitten al op het niveau, waarop ik bij Vermeer ben gestopt, zonder aanloopperiode en zonder gekwakkel. Collega’s die langskomen, zijn verbaasd dat we in zo korte tijd al dit niveau hebben weten neer te zetten. Een brigade vinden was niet moeilijk. Het is wennen aan het publiek, dat op een heel andere manier binnenkomt dan in Amsterdam. Onze maître voelt dat goed aan.’

Wat is je uitdaging?
‘Om er samen met Ron Schouwenburg en mijn mensen een restaurant van te maken, dat het goed doet voor het hotel en voor Noordwijk. Schouwenburg heeft me, met de mogelijkheden die er zijn, kunnen overtuigen en hij is een man die afspraken nakomt. We zijn nu drie weken open en ik ben nog in geen enkel opzicht teleurgesteld.’

Wat is anders, behalve de locatie?
‘Ik ben realistischer. Voor mezelf en voor de mensen, waarmee ik werk. De lat ligt hoog, maar ik schrik de mensen niet meer af door van hen hetzelfde te eisen als dat wat ik mezelf opleg. Toch is het minder easy, want je moet overal kunnen meedraaien. Mensen kunnen niet meer de hele dag dezelfde werkzaamheden uitvoeren, daar is de brigade te klein voor. Ik doe mijn partie vlees en vis en moet het overzicht houden, dus ga ik lekker de shit in iedere dag.’

Slopende manier van leven?
‘Valt wel mee. Je moet afstand nemen en niet te zwaar tillen aan allerlei zaken. Ik heb ontzettend veel plezier van de open keuken, omdat de mensen er heel enthousiast op reageren.’