artikel

Fotoreportage olijfoliegaard Valderrama

Horeca

José Valderrama kocht op zijn zestigste de olijfoliegaard in Pueblanueva om zijn droom te verwezenlijken. De eerste keer op Spaanse bodem en onder de indruk van de olijfgaard en het productieproces; chef de cuisine Jerry Bastiaan (Karel V, Utrecht) Een stortvloed van versgeoogste olijven op weg naar een bad met bronwater. De proef op de […]

José Valderrama kocht op zijn zestigste de olijfoliegaard in Pueblanueva om zijn droom te verwezenlijken.
De eerste keer op Spaanse bodem en onder de indruk van de olijfgaard en het productieproces; chef de cuisine Jerry Bastiaan (Karel V, Utrecht)
Een stortvloed van versgeoogste olijven op weg naar een bad met bronwater.
De proef op de som bij de draaiende olijvenmassa. Wachten op het moment suprême tot de olijvenpuree naar de centrifuges gepompt kan worden om tot olie te transformeren.
Amper een uur na de olijvenoogst is het groengele eindresultaat er.